ZF 24

Cine sunt vinovatii pentru problemele Dubai World? Bancile

Cine sunt vinovatii pentru problemele Dubai World? Bancile
02.12.2009, 16:12 68

Printul Alwaleed bin Talal, investitorul miliardar aflat pelocul 22 in topul Forbes si nepotul regelui Arabiei SauditeAbdulah, a declarat ca bancile care au oferit credite Dubai Worldnu pot pretinde ca sunt victimele crizei creditarii din emiratedeoarece trebuiau sa inteleaga riscurile la care se supun, scrieBloomberg.

"Aceste banci sunt institutii foarte mature si trebuie sa stiesa diferentieze intre imprumuturile corporate si cele suverane", aspus Alwaleed. "Cand lucrurile se imput, nu poti salva bancileoccidentale apeland la Dubai si spunand 'au', strigand 'lupul' siclamand, 'Ar fi trebuit sa garantati acele imprumuturi'".

Dubai World, firma de investitii controlata de stat, ale careiactive includ o participatie in proprietara de cazinouri MGMMirage, spera sa isi amane plata datoriilor, a caror valoare seridica la aproximativ 26 miliarde dolari.

Standard & Poor's a anuntat ca sunt mari sanse ca Dubai saajute entitatile care au legatura cu guvernul, in momentul in careacestea, precum Dubai World, au probleme cu achitarea unordatorii.

Royal Bank of Scotland Group a fost cea mai expusa banca lacreditele contractate de Dubai World, conform JPMorgan Chase. HSBCHoldings, cea mai mare banca din Europa, are cea mai mare expunerepe Emiratele Arabe Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO