ZF 24

Cimentiştii, care au făcut profituri de 1 mld. euro în ultimii ani, ţin la „sertar“ cât produc pe an sau cu cât vând cimentul

Cimentiştii, care au făcut profituri de 1 mld. euro în...

Autor: Andreea Neferu

15.11.2013, 00:08 116
Preţul cimentului a scăzut în perioada 2008-2013 cu 3,2% şi se vinde în prezent de către producători în medie cu 430 lei/tonă, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS şi din piaţă. Niciunul dintre cei trei mari jucători de pe piaţa cimentului, francezii de la Lafarge, elveţienii de la Holcim şi nemţii de la Carpatcement Holding, nu oferă însă informaţii privind preţul sau cantitatea de ciment pe care o vinde fiecare anual în piaţă.
 
 
Informaţiile privind preţul mediu al cimentului sau valoarea totală a producţiei sunt cu atât mai importante cu cât acest material de construcţii este unul de bază în industria construcţiilor şi reprezintă un bun indicator al modului în care va evolua sectorul construcţiilor.
 
Producţia locală de ciment s-a ridicat anul trecut la circa 7,6 milioane de tone, potrivit patronatului din industria cimentului CIROM, însă nu se ştie ce contribuţie a avut fiecare dintre cei trei jucători din acest sector la această valoare.
 
ZF a solicitat fiecăruia dintre cei trei mari jucători din această industrie informaţii despre cantitatea totală vândută, preţul mediu de vânzare, cifra de afaceri obţinută din vânzarea de ciment şi ponderea vânzărilor de ciment către distribuitori, constructori şi export în perioada 2008-2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO