ZF 24

Cea mai mare tranzacţie din gaming primeşte undă verde: Autorităţile de reglementare britanice au aprobat achiziţia Activision Blizzard de către Microsoft, în valoare de 75 de miliarde de dolari

Cea mai mare tranzacţie din gaming primeşte undă...

Autor: Ştefan Stan

13.10.2023, 11:22 312

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul concurenţei a aprobat achiziţia Activision Blizzard de către Microsoft, în valoare de 75 de miliarde de dolari, deschizând astfel calea pentru închiderea iminentă a acesteia, după 21 de luni de lupte juridice, scrie FT. 

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe a dat vineri aprobarea finală pentru o tranzacţie revizuită care implică acordarea de către Microsoft a licenţelor pentru drepturile de streaming în cloud în afara Spaţiului Economic European pentru catalogul trecut şi viitor al Activision, inclusiv titluri precum Call of Duty, către editorul francez de jocuri Ubisoft.

"Am transmis un mesaj clar către Microsoft că afacerea va fi blocată dacă nu vor aborda în mod cuprinzător preocupările noastre şi ne-am menţinut pe poziţii", a declarat Sarah Cardell, directorul executiv al CMA.

"Odată cu vânzarea drepturilor de streaming în cloud ale Activision către Ubisoft, ne-am asigurat că Microsoft nu poate avea un control asupra acestei pieţe importante şi în plină dezvoltare", a adăugat ea. "Suntem singura agenţie de concurenţă la nivel mondial care a obţinut acest rezultat."

Aprobarea de vineri marchează o victorie pentru Brad Smith, directorul executiv al Microsoft care a condus campania juridică a companiei pentru a apăra un acord pe care mulţi investitori şi analişti îl dăduseră deoparte la începutul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO