Un pizzar bun poate câştiga şi 1.000 de euro pe lună, iar România are deja şcoli bune în domeniu, participând la concursuri internaţionale, a spus Horia Manea, fondatorul reţelei de pizzerii PPH. ”În fiecare zi în Bucureşti sunt livrate circa 200.000 de pizza”, a adăugat el.
„România are o cultură puternică, tinerii vin din urmă, vor să facă lucruri, dar trebuie lăsaţi. Nu ştiu dacă schimbăm neapărat lucrurile prin Facebook şi ieşiri în stradă. Cred că lucrurile pornesc de acasă, de la început, prin cultura pe care o primim“.
Reţeaua de pizzerii PPH, care are acum trei puncte de lucru în Capitală, mizează în acest an pe afaceri de un milion de euro, proprietarul având în plan finalizarea procesului de rebranduire şi extinderea businessului prin franciză.
Horia Manea a intrat în această afacere în 2008, după ce a terminat UNATC, pariind pe o piaţă aflată în plină dezvoltare. Investiţia iniţială a fost de circa 35.000 de euro, din fonduri proprii şi aduse de un partener. „A fost foarte bine de la început, timp de 6 luni. Apoi a venit criza şi am trecut în partea cealaltă, am fost la limita supravieţuirii. Am făcut sacrificii ca să rezistăm. Sunt trei generaţii implicate în business, părinţii mei, fraţii, soţia, cumnaţi“, a spus el la ZF Live.
În prezent, segmentul de food delivery este în creştere rapidă peste tot în lume, inclusiv pe plan local. Potrivit studiilor, România nu e nici în primele şase locuri în Europa la livrările de pizza, dar piaţa se dezvoltă de la an la an. Ca urmare a cererii, PPH a deschis anul trecut încă două puncte de lucru, pentru a acoperi toată Capitala, meniul incluzând pe lângă produse din bucătăria italienească şi reţete româneşti.