ZF 24

Cât de periculoase sunt alimentele procesate

Cât de periculoase sunt alimentele procesate şi ce ar trebui să mâncăm pentru a fi sănătoşi (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Autor: Florin Badescu

15.06.2013, 09:34 753

"Timp de peste un secol, oamenii s-au angajat într-un veritabil «război» împotriva bacteriilor. Folosim un întreg arsenal de antibiotice, geluri pentru spălarea mâinilor, pasteurizare şi norme alimentare pentru a distruge bacteriile şi sperăm, astfel, să evităm bolile şi moartea", afirmă Michael Pollan.

În deceniile care au urmat după ce Louis Pasteur a descoperit existenţa bacteriilor, cercetările medicale s-au concentrat în principal asupra rolului pe care aceste microorganisme le au în declanşarea bolilor.

Citiţi articolul integral aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO