ZF 24

Bursă: MedLife raportează venituri de 1,64 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023 şi un profit net de 3,8 mil. lei

Bursă: MedLife raportează venituri de 1,64 miliarde de...

Autor: Liviu Popescu

10.11.2023, 09:22 897

Medlife (simbol bursier M), furnizor de servicii medicale private ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET cu o capitalizare de 2,3 mld. lei, a anunţat venituri operaţionale de 1,64 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023, în creştere de la 1,33 mld. lei din aceeaşi perioadă a anului precedent, deci mai mari cu 23%. Pe de altă parte profitul net a scăzut substanţial la 3,8 mil. lei de la 56,8 mil. lei pe fondul creşterii cheltuielilor.

Cheltuielile operaţionale au fost în primele nouă luni de 1,56 miliarde de lei, faţă de 1,23 miliarde de lei, deci o creştere de 27%. Costul finanţării s-a dublat la 57 mil. lei iar alte cheltuieli financiare au urcat la 4,2 mil. lei la 1,5 mil. lei pe fondul creşterii dobânzilor ceea ce a pus presiune pe rezultatul financiar, respectiv o pierdere de 61,6 mil. lei faţă de 28 mil. lei, şi într-un final pe profitul net.

“n ciuda inflaţiei ridicate şi a costurilor de consum crescute, compania românească a înregistrat în T3 2023 o creştere de două cifre în majoritatea sectoarelor de activitate. Astfel, principalele divizii ale Grupului care au înregistrat creşteri semnificative, în perioada ianuarie – septembrie 2023, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, sunt clinicile, cu un avans de 36%, spitalele, cu un avans de 28%, divizia corporate, cu un avans de 16% şi laboratoarele, cu un avans de 12%”, se arată în raportul trimestrial publicat vineri dimineaţă la Bursa de Valori.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife, spune că decizia de a investi în oncologie şi în spitale, sectoare mai puţin afectate de fluctuaţiile economice, stă la baza “optimismului nostru că vom culege pe deplin roadele investiţiilor noastre în anii următori. Rămânem, aşadar, constanţi în angajamentul nostru faţă de performanţă şi nevoile pacienţilor, îndeplinind cerinţele în continuă schimbare ale pieţei”.

Despre perspective pe partea de achiziţii MedLife spune că are o abordare mai prudentă dar acţionează în funcţie de circumstanţele şi tendinţele actuale de pe piaţă.

“Priorităţile strategice ale reprezentanţiilor Grupului includ inaugurarea Spitalului Nord în perioada imediat următoare, apoi continuarea dezvoltării proiectului MedLife Park şi deschiderea unor noi unităţi medicale în regiunea Olteniei şi în Vestul ţării”.

Printre acţionarii companiei sunt fondurile de pensii private Pilon II cu 36%, Mihai Marcu (14,8%), Cristescu Mihaela Gabriela (14%), Nicolae Marcu (10,4%). De la începutul lui 2023 acţiunile MedLife au plus 3% pe o bursă în creştere cu 25%.​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO