ZF 24

Bio-producătorul Mircea Dinescu şi-a deschis prăvălie cu de-ale gurii în buricul Capitalei

Bio-producătorul Mircea Dinescu şi-a deschis prăvălie cu de-ale gurii în buricul Capitalei
12.12.2010, 16:06 96

Claxoane sparte, fum gros şi alb de somn la proţap, încarceratîn vreo 20 de inele de oţel ars, "rotindu-se" pe deasupracărbunelui de mangal, Mambo Siria, în acute de trompetă şi bătăi detobe, ceva lume în aşteptare, Mircea Dinescu, concentrat, atent ladetalii - "Taie un pic să văd cum arată. Din ăla cu varză. Aşa, ebine" şi pleacă mai departe, scrie Gândul.

Cam aşa arăta sâmbătă, pe la 12, grădina Verona, din stradaArthur Verona nr. 15 colţ cu Magheru şi spate-n spate cu calcanulCărtureştilor, altfel spus, chiar grădina ceainăriei. Soarelecălduţ, muiat de sorcova de mirosuri culinare dintre cele maiapetisante şi inedite, alungase norii, aşa încât Dinescu adusese laagapa lui tot neamul peştanilor de la Dunăre, ca să te prindăla-nghesuială şi să-ţi plouă-n gură la mijloc de decembrie.

În capătul aleii, care te tăgea din stradă spre proţapulce-nvârtea somnul de 25 de kile, adus direct de la Cetate tocmai depoet, se mai găseau vreo trei ceaune mari, sub care se întărâtaualte focuri de cărbuni: unul cu borşul de peşte, altul, poate,pentru mămăliga ce va fi urmat să explodeze în cerul gurilorflămânde, şi-un al treilea, aburind ademenitor şi învolburat înbaloane de fiertură, merlot-ul lui Dinescu. De aproape, un tânărarunca în răstimpuri, felii de măr tăiate subţire, rondele deportocală cu tot cu coajă, scorţişoară, cuişoare şi zahăr după gust- 5 lei paharul. Citiţi mai mult despre cum şi-a deschis bio-producătorul MirceaDinescu cu de-ale gurii în buricul Capitalei pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO