ZF 24

Ben Bernanke si Timothy Geithner au depus marturie in cazul AIG in fata legislatorilor americani

24.03.2009, 18:21 17

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat in fata membrilor legislativului american ca are nevoie de o extindere a autoritatii de care beneficiaza pentru a putea adopta masurile necesare pentru ca guvernul sa evite pe viitor actiuni majore de salvare a institutiilor financiare, asa cum s-a intamplat in cazul AIG, scrie Reuters Thopmson.

Declaratiile lui Geithner au fost sustinute de presedintele Fed, Ben Bernanke, care a precizat ca operatiunea de salvare a AIG este o dovada a necesitatii unei intariri a reglementarilor financiare.

"Situatia AIG subliniaza nevoia urgenta a modificarii reglementarilor privitoare la institutiile financiare non-bancare", a declarat Bernanke. Cei doi oficiali americani au aparut in fata Comitetului de Servicii Financiare al Camerei Reprezentantilor pentru a explica in ce masura erau la curent cu plata de catre AIG a unor bonusuri in valoare de 165 mil. dolari in conditiile in care asiguratorul a primit un ajutor de 180 mld. dolari de la stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO