ZF 24

BEI va penaliza bancile austriece daca pana in 2010 statul nu va schimba politicile privind secretul bancar

20.08.2009, 20:05 19

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a avertizat Austria ca bancile risca sa fie penalizate daca autoritatile austriece mentin politica actuala in privinta secretului bancar dupa 31 martie 2010, a anuntat, joi, un purtator de cuvant al institutiei, citat de AFP.

Declaratia reprezentantului BEI vine la scurt timp dupa ce publicatiile locale Der Standard si Die Presse au anuntat ca bancile austriece ar putea fi excluse din anumite proiecte pe care le deruleaza in cazul in care politica privind secretul bancar nu va fi schimbata.

Masura institutiei are la baza cerintele formulate de liderii G20, intruniti in aprilie la Londra, de schimbare a politicilor institutiilor financiare internationale fata de tarile care nu coopereaza in materie de informatii fiscale.

In urma acestei decizii a G20, conducerea BEI a adoptat, la 14 iulie, o noua politica in privinta statelor respective, iar presedintele institutiei l-a informat in scris pe ministrul de Finante austriac, a adaugat purtatorul de cuvant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO