ZF 24

BCE va interveni pe piata, pentru a suplimenta lichiditatile cu 40 miliarde euro

22.08.2007, 21:30 16

Banca Centrala Europeana (BCE) va suplimenta, joi, lichiditatile de pe piata financiara cu suma de 40 miliarde de euro, sub forma unor imprumuturi cu durata de trei luni, a anuntat miercuri institutia, precizand ca politica sa monetara ramane neschimbata.

Indicatia privind mentinerea politicii monetare prezentate anterior ar putea semnala majorarea dobanzilor in luna septembrie, apreciaza unii analisti.

Fondurile de 40 miliarde de euro vor fi puse la dispozitia bancilor pe o perioada de 91 de zile, iar ofertele vor fi primite joi, incepand cu ora 07:30 GMT. Licitatia va avea o rata a dobanzii variabila, a aratat BCE, fara a specifica dobanda minima pentru aceste imprumuturi.

Infuziile de fonduri realizate de BCE au determinat reducerea dobanzilor pentru creditele interbancare pe o zi, pe piata europeana, dar aversiunea fata de risc se mentine la maximul ultimelor trei luni. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO