ZF 24

Barclays ar putea primi capial de 599 mil. dolari de la Sumitomo Mitsui

20.06.2008, 10:46 13

Barclays, a patra mare banca britanica, ar putea obtine aproape 100 miliarde yeni (599 milioane euro) din partea bancii japoneze Sumitomo Mitsui Financial Group, ca parte a programului de refacere a capitalului, informeaza Bloomberg citand o persoana apropiata situatiei.

Sumitomo Mitsui, a doua mare banca japoneza ca valoare de piata, va realiza investitii prin divizia Sumitomo Mitsui Banking.

"Aceasta indica faptul ca bancile japoneze sunt mai stabile decat celelalte si au un surplus de capital pe care il investesc", a declarat Masafumi Oshiden, manager la fondul BlackRock, din Tokio. "Este o miscare buna pentru ei si as vrea sa ii vad fiind mult mai agresivi".

Barclays, afectata de reduceri ale valorii contabile a activelor in valoare totala de 1,7 miliarde lire sterline (2,15 miliarde euro), a anuntat la inceputul acestei saptamani ca ar putea vinde actiuni companiilor straine si actionarilor actuali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO