ZF 24

Bancile austriece vor reevalua masiv in scadere portofoliile de credite in 2010

26.01.2010, 19:58 15

Bancile austriece vor reevalua masiv in scadere portofoliile decredite in 2010 si isi vor consolida capitalul, odata cu anuntareade catre institutiile financiare prezente in Europa de Est de noiimprumuturi neperformante, potrivit autoritatii pentru piatafinanciara din Austria.

"Ne asteptam ca in urmatoarele luni sa fie nevoie de reevaluarimasive in scadere ale valorii activelor", a declarat Helmut Ettl,co-presedinte al institutiei, intr-o conferinta la Viena, potrivitBloomberg.

Bancile austriece ar trebui sa-si consolideze capitalul, aadaugat el.

Erste Bank Group si Raiffeisen International se numara printrecreditorii care s-au extins in Europa de Est in ultima decada.Criza financiara mondiala a cauzat cel mai grav declin economic inregiune de la prabusirea comunismului.

"Erste Group pare inca slab capitalizat", potrivit unei note decercetare a analistului Thomas Stoegner, de la compania germanaSal. Oppenheim. Evolutia Raiffeisen in 2010 "va continua sa fiedeterminata de cresterea creditelor neperformante, costurileridicate ale riscului si avansul lent al veniturilor", consideraacesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO