ZF 24

Autoritatile americane analizeaza independenta companiilor de rating

07.09.2007, 15:04 14

Comisia americana pentru Valori Mobiliare si Bursa intentioneaza sa investigheze modul in care sunt platite marile agentii internationale de rating si independenta lor fata de companiile de pe Wall Street, in contextul crizei de pe piata ipotecara, potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters.

Oficialii au inceput sa analizeze modul in care firmele de rating au evaluat titlurile garantate prin credite ipotecare riscante, a caror piata a avansat la 1.000 de miliarde de dolari.

Analiza vine pe fondul criticilor referitoare la profitabilitatea firmelor de evaluare financiara, dependente de volumul de tranzactii cu tiluri.

Comisia pentru Valori Mobiliare si Bursa din SUA va evalua daca firmele care incheie mai multe tranzactii, si deci aduc mai multe venituri agentiilor de rating, tind sa fie evaluate mai bine din punct de vedere financiar, se arata in articol. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO