ZF 24

APIA: Vanzarile de masini vor creste accelerat inaintea modificarii taxei auto

25.02.2008, 21:40 10

Vanzarile de masini noi vor creste accelerat pana la 1 iulie, data avansata pentru introducerea modificarilor taxei auto, ca urmare a temerii clientilor ca prin noua formula de calcul vor plati mai mult pentru un autoturism nou, potrivit estimarilor vicepresedintelui APIA, Brent Valmar.

"Estimarile privind piata totala de autovehicule noi sunt incerte, din cauza neclaritatilor legate de taxa auto si de modificarea ei, cel mai probabil incepand cu 1 iulie. In prima parte a anului cred ca vom asista la o crestere accelerata a pietei auto, deoarece clientii se tem ca taxa va fi mai mare pentru masinile noi", a declarat agentiei Mediafax, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) Brent Valmar.

El a adaugat ca un alt motiv al cresterii va fi ofertele pe care le fac dealerii de automobile noi, "de teama sa nu ramana cu marfa nevanduta" in a doua parte a lui 2008.

Potrivit vicepresedintelui APIA, cele mai afectate de schimbarea grilei taxei auto vor fi vanzarile de autoturisme, in timp ce piata vehiculelor comerciale ar putea inregistra, la sfarsitul anului, o crestere procentuala mai mare decat piata totala.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO