ZF 24

Andrei Rădulescu, senior economist BT: Comenzile noi în industria prelucrătoare continuă să evolueze peste potenţial

Andrei Rădulescu, senior economist BT: Comenzile noi în...

Autor: Roxana Rosu

11.04.2017, 12:58 138

Investiţiile productive şi consumul privat ar putea creşte cu ritmuri medii anuale de 4,7%, respectiv 4,6% în perioada 2017-2019, potrivit estimărilor Băncii Transilvania, prognozele fiind susţinute perspectivele de continuare a ciclului economic european post-criză, semnalele de accelerare din economia mondială, mix-ul relaxat de politici economice pe plan intern,  inclusiv eliminarea taxei pe construcţii speciale şi a accizei suplimentare la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

”Evoluţiile recente ale comenzilor noi în industria prelucrătoare exprimă premise de redinamizare a investiţiilor productive şi de consolidare a climatului pozitiv din sfera consumului privat pe plan intern pe termen mediu”, spune Andrei Rădulescu, senior economist la BT.

Comenzile noi în industria prelucrătoare au consemnat un avans de 9,8% an/an în februarie, în accelerare de la 8,5% an/an în ianuarie şi, totodată, cel mai ridicat ritm din septembrie 2016. De asemenea,  se evidenţiază accelerarea comenzilor de bunuri intermediare, de la 9,7% an/an în ianuarie la 18,4% an/an în februarie, cea mai bună dinamică din toamna anului 2012, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO