ZF 24

Almunia: Volatilitatea pietei de capital are o perioada de viata limitata

05.03.2007, 17:35 32

Turbulentele de pe piata financiara reprezinta mai degraba o corectie cu o perioada de viata limitata si nu semnaleaza un declin ireversibil, dar zona euro trebuie sa isi pastreze vigilenta fata de riscurile asociate volatilitatii, a declarat comisarul european Joaquin Almunia, citat de Reuters.

Corectia pietelor de capital nu este surprinzatoare, a afirmat comisarul european pentru Economie si Afaceri Monetare, avand in vedere cresterile semnificative inregistrate in ultimii ani de actiuni si alte active.

"Nu vad niciun indiciu care sa sustina caracterul permanent al corectiei, dar trebuie sa ne pastram vigilenta", a afirmat Almunia.

Probabilitatea ca declinul pietelor financiare din zona euro sa fie ireversibil nu este mai mare decat in urma cu cateva luni, iar valoarea actuala a monedei euro protejeaza statele din zona euro impotriva riscurilor asociate volatilitatii, a mai spus comisarul european.

Comentariile oficialului european au survenit la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a revizuit in sens pozitiv estimarile privind avansul economic din zona euro in anul 2007, de la ritmul de 2,1%, anticipat pe 16 februarie, la 2,4%, si a prognozat ca inflatia se va alinia in acest an nivelului vizat de Banca Centrala Europeana. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO