ZF 24

Alianţa USR - PLUS îl propune pe Dacian Cioloş ca premier

Alianţa USR - PLUS îl propune pe Dacian Cioloş ca premier

Autor: Dorin Oancea

25.02.2020, 19:34 31

Alianţa USR - Plus va merge la consultările de miercuri de la Cotroceni cu Dacian Cioloş propunere de premier, a declarat marţi, la Digi 24, Dan Barna, preşedintele USR.

Barna nu a precizat dacă partidul va susţine eventuala desemnare a Nicolae Ciucă drept prim-ministru. „Să ajungem acolo, să vedem ce se întâmplă, şi, în funcţie de rezultatul consultărilor vom lua o decizie”, a spus Barna.

Preşedintele USR spune că, în cazul în care varianta anticipatelor cade, ar putea face o alianţă cu PNL pentru a intra la guvernare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Ludovic Orban şi-a depus marţi seară mandatul de prim-ministru desemnat. „În acestă seară domnul Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-minsitru desemnat. Motivaţia este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul activităţilor comune din Cameră şi Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunţe asupra propunerii de Guvern. Acestea s-au epuizat fără să se fi votat. În esenţă, se datorează această situaţie PSD; care a boicotat şedinţa de ieri (luni - n.r.), nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi seara, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a adăugat că va avea consultări cu partidele, miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO