ZF 24

Adamescu cere un pret mai mare de la Generali PPF in oferta de preluare a Ardaf

29.06.2009, 18:04 22

Firma Nova Trade, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, care detine un pachet minoritar de actiuni in cadrul companiei de asigurari Ardaf, a cerut Comisiei Nationale A Valorilor Mobiliare (CNVM) sa suspende derularea ofertei publice de preluare pe care grupul generali PPF o deruleaza in prezent la Ardaf, motivand ca pretul din oferta nu este unul echitabil.

Potrivit reprezentantului legal ai Nova Trade, casa de avocatura Dutescu si Asociatii, pretul din oferta ar trebui stabilit pe baza datelor existente in momentul in care grupul Generali a preluat controlul asupra Ardaf, respectiv momentul in care a inceput sa actioneze in mod concertat cu fondul de investitii ceh PPF, fostul actionar majoritar indirect al companiei.
“In cererea adresata CNVM am aratat ca o serie de evenimente exceptionale au afectat determinarea unui pret corect al ofertei publice, in randul acestora aflandu-se operatiunile de diminuare, respectiv de majorare de capital social care au avut loc in cursul anului 2008 si care au avut drept efect principal diluarea participatiilor actionarilor minoritari si, pe cale de consecinta, reducerea valorii totale a ofertei publice de preluare, a carei obligativitate era evidenta pentru noul actionare majoritar indirect”, sustine Cristian Dutescu, partenerul principal al casei de avocatura.

Generali PPF a lansat pe 5 iunie o oferta publica de preluare pentru participatiile minoritare reprezentand 18% din capitalul Ardaf, la un pret de 0,11 lei/actiune. Valoarea totala a ofertei se ridica la 5,1 mil. euro. Oferta este intermediata de ING Bank si se finalizeaza pe 3 iulie 2009.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO