Proprietăţi

Immoeast: Romania este cea mai grea piata pentru noi. Randamentele sunt peste 9,5% chiar si pentru birourile din centrul Bucurestiului. Birourile s-au devalorizat puternic

Immoeast: Romania este cea mai grea piata pentru noi. Randamentele sunt peste 9,5% chiar si pentru birourile din centrul Bucurestiului
24.03.2010, 11:23 122

Fondul austriac de investitii Immoeast, care detine unportofoliu imobiliar de aproape un miliard de euro pe piata locala,a obtinut venituri de 55,2 mil. euro in intervalul mai 2009 -ianuarie 2010 din inchirierea proprietatilor din Romania,considerata drept cea mai dificila piata cheie pe care investitorulactiveaza.
"Romania este in continuare cea mai dificila piata cheie pentruImmoeast. Surplusul de spatii de birouri in Bucuresti va continuasa creasca pe fondul finalizarii unor noi proiecte in 2010; inconsecinta, asupra chiriilor va fi in continuare exercitatapresiune, iar gradul de neocupare, deja mare, va continua sacreasca", se arata intr-un raport financiar al fondului care estecel mai mare proprietar de birouri din Bucuresti, cu un portofoliude aproape 200.000 de metri patrati.

"Pentru retail situatia este la fel de problematica. Numeroasecentre comerciale se confrunta cu rate de neocupare extrem de mari,in special in centrele regonale, iar trendul de scadere a puteriide cumparare nu pare a fi inversat", se mai arata in raport.

Immoeast a cumparat proprietati in Bucuresti la randamente de7-8%, in euro pe an, intr-o perioada in care chiriile erau maimari. Acum, cresterea randamentelor si scaderea chiriilor reducputernic din valoarea de piata a proprietatilor.

"Randamentele sunt mult mai mari decat in tarile din EuropaCentrala. Chiar si pentru proprietatile de calitate din centrul deafaceri al Bucurestiului randamentele sunt peste 9,5%".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO