Proprietăţi

Harta preţurilor apartamentelor la nivel naţional. Cât mai valorează locuinţa ta

Harta preţurilor apartamentelor la nivel naţional. Cât mai valorează locuinţa ta

Autor: Simona SIMIONESCU

02.06.2011, 09:50 3038

Apartamentele s-au ieftinit cu aproape 13% în marile oraşe înultimele 12 luni şi sunt şanse ca preţurile să rămână aproximativla acelaşi nivel până la sfârşitul anului, cu mici variaţii, susţinspecialiştii, conform Gândul.

Cu toate acestea, românii nu se înghesuie să profite dereduceri, din cauza condiţiilor economice neprielnice. Acesta estede altfel şi motivul pentru care apartamentele nu se vor scumpiprea curând.

"Nu există nicio şansă de creştere a preţurilor apartamentelorvechi în următoarele şase luni, pentru că nu există niciun argumentobiectiv care să alimenteze acest trend. Cererea nu e sprijinită denimic, nivelul de trai e jos, finanţarea nu se îmbunătăţeşte, iarsalariile nu cresc", a declarat pentru gândul Adrian Crivii,directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

În luna mai, metrul pătrat util de apartament costa în medie1.045 euro, în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa,Timişoara, Iaşi şi Ploieşti. Scăderea este de 12,6% faţă de lunamai a anului trecut şi de 0,4% comparativ cu aprilie 2011. Vedeţicum arată harta preţurilor imobiliare din România pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO