Harta preţurilor apartamentelor la nivel naţional. Cât mai valorează locuinţa ta

Autor: Simona SIMIONESCU 02.06.2011

Apartamentele s-au ieftinit cu aproape 13% în marile oraşe în ultimele 12 luni şi sunt şanse ca preţurile să rămână aproximativ la acelaşi nivel până la sfârşitul anului, cu mici variaţii, susţin specialiştii, conform Gândul.

Cu toate acestea, românii nu se înghesuie să profite de reduceri, din cauza condiţiilor economice neprielnice. Acesta este de altfel şi motivul pentru care apartamentele nu se vor scumpi prea curând.

"Nu există nicio şansă de creştere a preţurilor apartamentelor vechi în următoarele şase luni, pentru că nu există niciun argument obiectiv care să alimenteze acest trend. Cererea nu e sprijinită de nimic, nivelul de trai e jos, finanţarea nu se îmbunătăţeşte, iar salariile nu cresc", a declarat pentru gândul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

În luna mai, metrul pătrat util de apartament costa în medie 1.045 euro, în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti. Scăderea este de 12,6% faţă de luna mai a anului trecut şi de 0,4% comparativ cu aprilie 2011. Vedeţi cum arată harta preţurilor imobiliare din România pe www.gandul.info.