Proprietăţi

Guvernul se corecteaza: Nu "am introdus", am "amanat introducerea" certificatelor energetice

12.05.2010, 14:10 34

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a anuntatmiercuri ca guvernul a aprobat prin ordonanta de urgentaintroducerea certificatelor energetice de la 15 iunie, pentru ca lanumai jumatate de ora sa emita o nota prin care sa retragaafirmatiile, precizand ca "s-a decis amanarea aprobarii acestuiproiect de act normativ"

Institutia a emis in jurul orei 13:00 un comunicat de presa princare confirma informatiile obtinute de Mediafax privindintroducerea prin ordonanta de urgenta a certificatelor energeticenecesare in tranzactiile imobiliare. La circa jumatate de ora, oalta nota a fost emisa prin care se cere presei ignorareacomunicatului anterior.

"Referitor la comunicatul de presa transmis anterior, referitorla certificatele energetice, revenim cu urmatoarele precizari:membrii Guvernului au auvut astazi o discutie referitoare laproiectul de ordonanta de urgenta propus de MDRT cu privire laintroducerea certificatelor energetice in tranzactiile imobiliaresi s-a decis amanarea aprobarii acestui proiect de act normativ",se arata in nota ministerului.

Comunicatul anterior preciza ca "guvernul a aprobat in sedintade astazi, 12 mai 2010, Ordonanta de Urgenta pentru modificareaarticolului XV al OUG nr. 114/2009 si pentru punerea in aplicare aprevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005. Astfel, incepand cu 15iunie 2010, proprietarii de cladiri vor prezenta potentialilorcumparatori sau chiriasi, certificate privind performantaenergetica a locuintei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO