Guvernul se corecteaza: Nu "am introdus", am "amanat introducerea" certificatelor energetice

Ziarul Financiar 12.05.2010

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a anuntat miercuri ca guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta introducerea certificatelor energetice de la 15 iunie, pentru ca la numai jumatate de ora sa emita o nota prin care sa retraga afirmatiile, precizand ca "s-a decis amanarea aprobarii acestui proiect de act normativ"

Institutia a emis in jurul orei 13:00 un comunicat de presa prin care confirma informatiile obtinute de Mediafax privind introducerea prin ordonanta de urgenta a certificatelor energetice necesare in tranzactiile imobiliare. La circa jumatate de ora, o alta nota a fost emisa prin care se cere presei ignorarea comunicatului anterior.

"Referitor la comunicatul de presa transmis anterior, referitor la certificatele energetice, revenim cu urmatoarele precizari: membrii Guvernului au auvut astazi o discutie referitoare la proiectul de ordonanta de urgenta propus de MDRT cu privire la introducerea certificatelor energetice in tranzactiile imobiliare si s-a decis amanarea aprobarii acestui proiect de act normativ", se arata in nota ministerului.

Comunicatul anterior preciza ca "guvernul a aprobat in sedinta de astazi, 12 mai 2010, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea articolului XV al OUG nr. 114/2009 si pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005. Astfel, incepand cu 15 iunie 2010, proprietarii de cladiri vor prezenta potentialilor cumparatori sau chiriasi, certificate privind performanta energetica a locuintei".