Proprietăţi

Cumpărătorii Planorama: Pe lista creditorilor proiectului apar persoane fizice terţe şi offshore-uri

25.08.2010, 13:29 25

Reprezentanţii asociaţiei cumpărătorilor din ansamblul imobiliarPlanorama, în procedură de insolvenţă, susţin că administratoruljudiciar nu a inclus în lista creditorilor niciun cumpărător, cidoar persoane fizice terţe sau juridice offshore înregistrate înparadisuri fiscale, informează Mediafax Business.

Tribunalul Bucureşti a hotărât la sfârşitul lunii iunie intrarea înprocedură generală de insolvenţă prin reorganizare a Euro Habitat,dezvoltatorul Planorama, iar instanţa a numit şi un administratorjudiciar, firma Conexpert.

"La peste o lună de la desemnarea Conexpert ca administratorjudiciar, cumpărătorii din ansamblul imobiliar Planorama auconstatat că acesta nu îşi îndeplineşte în mod legal şi echidistantatribuţiile prevăzute de lege", se arată într-un comunicat alAsociaţei Cumpărătorilor.

Reprezentanţii cumpărătorilor susţin că administratorul judiciar aîntocmit şi a comunicat unor creditori un tabel preliminar în carenu a înscris nicio creanţă a vreunui cumpărător şi a transmismesaje că nu va înscrie nicio creanţă a acestora.

"Atribuţiile legale în această faza îi impun să întocmească unraport asupra situaţiei economice a debitoarei şi asupra cauzelorşi împrejurarilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cumenţionarea persoanelor vinovate de acest lucru şi să notificetuturor creditorilor deschiderea procedurii insolvenţe, termenulpentru înregistrarea cererilor asupra averii debitoarei, etc încondiţiile în care aceştia reprezintă cea mai importantă partedirect afectată de insolvenţa proiectului Planorama şi cea maiinteresată în continuarea proiectului şi rezolvarea situaţiei. Înacest moment foarte multe dintre familiile care trebuiau să se muteîn ansamblul Planorama încă din noiembrie 2007 au devenit cazurisociale alarmante şi chiar disperate", se menţionează în comunicat.Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO