Cumpărătorii Planorama: Pe lista creditorilor proiectului apar persoane fizice terţe şi offshore-uri

Ziarul Financiar 25.08.2010

Reprezentanţii asociaţiei cumpărătorilor din ansamblul imobiliar Planorama, în procedură de insolvenţă, susţin că administratorul judiciar nu a inclus în lista creditorilor niciun cumpărător, ci doar persoane fizice terţe sau juridice offshore înregistrate în paradisuri fiscale, informează Mediafax Business.

Tribunalul Bucureşti a hotărât la sfârşitul lunii iunie intrarea în procedură generală de insolvenţă prin reorganizare a Euro Habitat, dezvoltatorul Planorama, iar instanţa a numit şi un administrator judiciar, firma Conexpert.

"La peste o lună de la desemnarea Conexpert ca administrator judiciar, cumpărătorii din ansamblul imobiliar Planorama au constatat că acesta nu îşi îndeplineşte în mod legal şi echidistant atribuţiile prevăzute de lege", se arată într-un comunicat al Asociaţei Cumpărătorilor.

Reprezentanţii cumpărătorilor susţin că administratorul judiciar a întocmit şi a comunicat unor creditori un tabel preliminar în care nu a înscris nicio creanţă a vreunui cumpărător şi a transmis mesaje că nu va înscrie nicio creanţă a acestora.

"Atribuţiile legale în această faza îi impun să întocmească un raport asupra situaţiei economice a debitoarei şi asupra cauzelor şi împrejurarilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea persoanelor vinovate de acest lucru şi să notifice tuturor creditorilor deschiderea procedurii insolvenţe, termenul pentru înregistrarea cererilor asupra averii debitoarei, etc în condiţiile în care aceştia reprezintă cea mai importantă parte direct afectată de insolvenţa proiectului Planorama şi cea mai interesată în continuarea proiectului şi rezolvarea situaţiei. În acest moment foarte multe dintre familiile care trebuiau să se mute în ansamblul Planorama încă din noiembrie 2007 au devenit cazuri sociale alarmante şi chiar disperate", se menţionează în comunicat. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz.