Proprietăţi

Cine e vinovat pentru problemele de la autostrada Cernavodă-Constanţa? Ministrul Culturii! Ba nu, Ministrul Transporturilor!

Cine e vinovat pentru problemele de la autostrada Cernavodă-Constanţa? Ministerul Culturii! Ba nu, Ministerul Transporturilor!

Autor: Mediafax

18.02.2011, 16:09 32

Guvernul se confruntă cu o serie de probleme la construcţiaAutostrăzii Bucureşti-Constanţa, legate de siturile arheologice petronsonul Cernavodă-Constanţa, şi caută soluţiile tehnice pentrurezolvarea acestora, intenţia fiind ca lucrările să fie încheiateîn acest an, a declarat premierul Emil Boc.

El a răspuns astfel unei întrebări a presei privind stadiullucrărilor la Autostrada Bucureşti-Constanţa.

"Avem două probleme tehnice pe traseul Cernavodă-Constanţalegate de siturile arheologice şi căutăm soluţia tehnică", a spusBoc.

În urmă cu o lună, surse participante la şedinţa de guvern audeclarat agenţiei Mediafax că miniştrii Transporturilor şi Culturiis-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii Cernavodă-Constanţa,Boagiu acuzând că proiectul este întârziat deoarece Cultura nu aefectuat descărcări arheologice, iar Kelemen demonstrând că şi-afăcut treaba, dar Transporturile nu au prevăzut bani în acestsens.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, adeclarat, vineri, că autostrada Cernavodă-Constanţa va firecepţionată anul viitor, însă şoferii vor putea circula pe acesttronson încă din acest an.

"Ce e cert este că eforturile pe care le facem în acest momenteste ca să putem să circulăm la vară, nu să recepţionăm, subliniez,să circulăm către mare, atât pe autostradă, cât şi pe calea ferată,şi să demonstrăm că atunci când vrei, poţi să împingi nişte lucruricare văd că atârnă de ani de zile. Constructorii îşi asumă petermene intermediare deocamdată finalizarea pe tronsoane, între 30iunie şi 30 septembrie, deci e perioada în care ei vor da înexploatare tronsoanele de autostradă. Vor construi şi fundaţia lacelelalte benzi, dar bineînţeles că nu vor avea timp să toarneasfalt. Nu vor putea să facă minuni în şase luni cât nu s-au făcutîn şase ani. Recepţionată va fi la anul, cu siguranţă", a declarat,la Constanţa, Anca Boagiu.

Despre cum se paseazăresponsabilitatea între miniştri citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO