Cine e vinovat pentru problemele de la autostrada Cernavodă-Constanţa? Ministrul Culturii! Ba nu, Ministrul Transporturilor!

Autor: Mediafax 18.02.2011

Guvernul se confruntă cu o serie de probleme la construcţia Autostrăzii Bucureşti-Constanţa, legate de siturile arheologice pe tronsonul Cernavodă-Constanţa, şi caută soluţiile tehnice pentru rezolvarea acestora, intenţia fiind ca lucrările să fie încheiate în acest an, a declarat premierul Emil Boc.

El a răspuns astfel unei întrebări a presei privind stadiul lucrărilor la Autostrada Bucureşti-Constanţa.

"Avem două probleme tehnice pe traseul Cernavodă-Constanţa legate de siturile arheologice şi căutăm soluţia tehnică", a spus Boc.

În urmă cu o lună, surse participante la şedinţa de guvern au declarat agenţiei Mediafax că miniştrii Transporturilor şi Culturii s-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii Cernavodă-Constanţa, Boagiu acuzând că proiectul este întârziat deoarece Cultura nu a efectuat descărcări arheologice, iar Kelemen demonstrând că şi-a făcut treaba, dar Transporturile nu au prevăzut bani în acest sens.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, vineri, că autostrada Cernavodă-Constanţa va fi recepţionată anul viitor, însă şoferii vor putea circula pe acest tronson încă din acest an.

"Ce e cert este că eforturile pe care le facem în acest moment este ca să putem să circulăm la vară, nu să recepţionăm, subliniez, să circulăm către mare, atât pe autostradă, cât şi pe calea ferată, şi să demonstrăm că atunci când vrei, poţi să împingi nişte lucruri care văd că atârnă de ani de zile. Constructorii îşi asumă pe termene intermediare deocamdată finalizarea pe tronsoane, între 30 iunie şi 30 septembrie, deci e perioada în care ei vor da în exploatare tronsoanele de autostradă. Vor construi şi fundaţia la celelalte benzi, dar bineînţeles că nu vor avea timp să toarne asfalt. Nu vor putea să facă minuni în şase luni cât nu s-au făcut în şase ani. Recepţionată va fi la anul, cu siguranţă", a declarat, la Constanţa, Anca Boagiu.

Despre cum se pasează responsabilitatea între miniştri citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.