Proprietăţi

Cel mai important contract de infrastructură rutieră atribuit de CNADNR anul trecut, câştigat de italieni

Cel mai important contract de infrastructură rutieră atribuit de CNADNR anul trecut, câştigat de italieni

Autor: Andreea Neferu

01.01.2012, 14:22 1464

Cel mai mare contract din punctul de vedere al valorii atribuit anul trecut de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este cel de construcţie a autostrăzii Lugoj-Nod Dumbravă (27,4 kilometri). Acesta a ajuns pe mâinile unor constructori din Peninsulă, Tirrena Scavi, Societa Italiana per Condotte d'Acqua şi Cossi Construzioni, care vor încasa puţin peste 160 de milioane de euro pentru lucrări.

Al doilea cel mai mare contract licitat şi atribuit în 2011 de CNADNR, cel de construcţie a lotului al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu (22,1 kilometri), a mers către o altă companie italienească, Impregilo, va­loarea proiectului ridicându-se la 144 de milioane de euro.

Şi firmele austriece au reuşit să adjudece în 2011 contracte importante de autostrăzi, astfel că Strabag şi Alpine au câştigat fiecare construcţii de autostrăzi de cel puţin 100 de milioane de euro.

În topul celor mai mari contracte atribuite anul trecut de CNADNR sunt prezente şi firme româneşti, care în asociere cu constructori străini au primit contracte cu greutate.

Romstrade, companie controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, construieşte primul tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, cu o lungime de 22,2 kilometri, alături de portu­ghezii de la Monteadriano şi de firma ro­mânească Donrep Construct (Dragoş Ni­culae), pentru circa 91 de milioane de euro. Pe de altă parte, Straco Grup (controlată de fraţii Alexandru şi Traian Horpos) construieşte alături de italienii de la Studio Corona lotul al doilea din autostrada Orăştie-Sibiu (19,7 kilometri) pentru 90 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO