Profesii

Un bancher de la UniCredit a câştigat bursa EMBA oferită de ZF şi WU Executive Academy

Un bancher de la UniCredit a câştigat bursa EMBA oferită de ZF şi WU Executive Academy

Robert Maftei

Autor: Adelina Mihai

02.07.2012, 00:05 5021

Robert Maftei, 32 de ani, un exe­cutiv cu o experienţă de peste 10 ani în bănci precum BRD sau Uni­Credit Ţiriac Bank, în special în do­me­niul vânzărilor generale şi specializate, a câştigat bursa ZF în valoare de 35.000 de euro pentru a urma cursurile pro­gra­mului de Executive MBA al WU Executive Acade­my din cadrul Uni­versităţii de Ştiinţe Eco­no­mice şi Ad­ministrative din Viena.

Maftei, care a preluat în urmă cu do­uă luni func­ţia de director regional pe colaborarea dintre bancă şi leasing în ca­drul UniCredit Leasing, a fost unul din­tre cei 32 de manageri care au în­cer­cat să obţină bursa pentru a urma cursu­rile celui mai scump program de EMBA oferit pe piaţa locală. El lu­crea­ză în ca­drul grupului UniCredit de la începutul lui 2009, când a fost nu­mit în funcţia de head office expert & busi­ness develop­ment pe divizia corporate a băncii, iar nu­mai după opt luni a fost pro­movat în func­ţia de direc­tor regio­nal de cor­po­rate în Bucureşti. Din func­ţia preluată în această pri­mă­va­ră, el asigură manage­men­tului re­la­ţiei de co­la­borare dintre vânzările băn­cii şi ale leasingului pentru cli­enţii co­muni. An­terior, el a lucrat în cadrul BRD - Grou­pe Soc. Gen., unde a ocupat, pe rând, func­ţi­ile de: ma­na­ger re­gional de vânzări în di­vizia de fac­to­ring (2003 - 2006), coor­donator de cre­dite în cadrul diviziei ana­lize de cre­dite (septembrie - octombrie 2006) şi coor­donator comercial (2006 - 2009).

"Mă aştept ca acest program de EMBA să îmi structureze toate infor­maţiile pe care le-am acumulat pâ­nă acum, fie că vorbim de experienţa pro­fesională, fie de studii, pentru că am făcut destul de multă şcoală în Ro­mânia. Intenţionez ca în urma aces­tui program să îmi consolidez expe­rien­ţa, poate să lucrez şi în străi­nătate, însă pe ter­men lung vreau să revin în Ro­mâ­nia pentru că sunt foarte multe opor­tunităţi de business", a spus Robert Maftei.

Absolvent al Facul­tăţii de Econo­mie Gene­ra­lă din cadrul Academiei de Studii Economice, el a urmat cursurile unui mas­te­rat în managemen­tul ban­car, iar în 2010 a primit di­plo­ma de doc­tor în re­laţii economice interna­ţio­na­le tot în cadrul ASE.

Din juriul format pentru acordarea bursei de EMBA au făcut parte Bodo Schle­gel­milch, decanul şcolii de afaceri de la Viena, Ulrik Rasmussen, par­te­ner în cadrul firmei de executive search Pedersen & Partners, un reprezentant al ZF şi absolvenţi ai EMBA-ului. Pro­gra­mul oferit de WU Executive Aca­demy se desfăşoară pe o perioadă de 14 luni şi costă 35.000 de euro, fiind cel mai scump de pe piaţa locală. Acesta este cel de-al patrulea an în care ZF oferă bursa în parteneriat cu şcoala de afaceri din Viena, anul trecut aceasta fiind câştigată de Ionuţ Gaotă, un manager din cadrul Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO