Un bancher de la UniCredit a câştigat bursa EMBA oferită de ZF şi WU Executive Academy

Autor: Adelina Mihai 02.07.2012

Robert Maftei, 32 de ani, un exe­cutiv cu o experienţă de peste 10 ani în bănci precum BRD sau Uni­Credit Ţiriac Bank, în special în do­me­niul vânzărilor generale şi specializate, a câştigat bursa ZF în valoare de 35.000 de euro pentru a urma cursurile pro­gra­mului de Executive MBA al WU Executive Acade­my din cadrul Uni­versităţii de Ştiinţe Eco­no­mice şi Ad­ministrative din Viena.

Maftei, care a preluat în urmă cu do­uă luni func­ţia de director regional pe colaborarea dintre bancă şi leasing în ca­drul UniCredit Leasing, a fost unul din­tre cei 32 de manageri care au în­cer­cat să obţină bursa pentru a urma cursu­rile celui mai scump program de EMBA oferit pe piaţa locală. El lu­crea­ză în ca­drul grupului UniCredit de la începutul lui 2009, când a fost nu­mit în funcţia de head office expert & busi­ness develop­ment pe divizia corporate a băncii, iar nu­mai după opt luni a fost pro­movat în func­ţia de direc­tor regio­nal de cor­po­rate în Bucureşti. Din func­ţia preluată în această pri­mă­va­ră, el asigură manage­men­tului re­la­ţiei de co­la­borare dintre vânzările băn­cii şi ale leasingului pentru cli­enţii co­muni. An­terior, el a lucrat în cadrul BRD - Grou­pe Soc. Gen., unde a ocupat, pe rând, func­ţi­ile de: ma­na­ger re­gional de vânzări în di­vizia de fac­to­ring (2003 - 2006), coor­donator de cre­dite în cadrul diviziei ana­lize de cre­dite (septembrie - octombrie 2006) şi coor­donator comercial (2006 - 2009).

"Mă aştept ca acest program de EMBA să îmi structureze toate infor­maţiile pe care le-am acumulat pâ­nă acum, fie că vorbim de experienţa pro­fesională, fie de studii, pentru că am făcut destul de multă şcoală în Ro­mânia. Intenţionez ca în urma aces­tui program să îmi consolidez expe­rien­ţa, poate să lucrez şi în străi­nătate, însă pe ter­men lung vreau să revin în Ro­mâ­nia pentru că sunt foarte multe opor­tunităţi de business", a spus Robert Maftei.

Absolvent al Facul­tăţii de Econo­mie Gene­ra­lă din cadrul Academiei de Studii Economice, el a urmat cursurile unui mas­te­rat în managemen­tul ban­car, iar în 2010 a primit di­plo­ma de doc­tor în re­laţii economice interna­ţio­na­le tot în cadrul ASE.

Din juriul format pentru acordarea bursei de EMBA au făcut parte Bodo Schle­gel­milch, decanul şcolii de afaceri de la Viena, Ulrik Rasmussen, par­te­ner în cadrul firmei de executive search Pedersen & Partners, un reprezentant al ZF şi absolvenţi ai EMBA-ului. Pro­gra­mul oferit de WU Executive Aca­demy se desfăşoară pe o perioadă de 14 luni şi costă 35.000 de euro, fiind cel mai scump de pe piaţa locală. Acesta este cel de-al patrulea an în care ZF oferă bursa în parteneriat cu şcoala de afaceri din Viena, anul trecut aceasta fiind câştigată de Ionuţ Gaotă, un manager din cadrul Microsoft.