Profesii

Stirile saptamanii in "Profesii"

Pe scurt
21.12.2009, 00:00 54

Managerii se Inscriu la EMBA pentru un job mai bun dupacriza

Numarul managerilor care s-au inscris in acest an la programulde Executive MBA oferit pe piata locala de scoala de afaceri WUExecutive Academy din cadrul Universitatii de Stiinte Economice siAdministrative din Viena este mai mare fata de anul trecut, inciuda faptului ca angajatorii si-au diminuat bugetele de investitiiin angajati.

Un numar de 34 de manageri romani vor incepe anul acestaprogramul de EMBA oferit de scoala de afaceri austriaca, inconditiile in care anul trecut au fost numai 27 de studenti laprogram. Motivul?

"Managerii s-au inscris anul acesta la program pentru a suportamai bine criza, dar mai ales pentru ca in viitor sa poata obtinejoburi mai bune", sustine Bodo B. Schlegelmilch, decanul WUExecutive Academy.

Majoritatea celor care s-au inscris in acest an la programprovin din sectorul bancar, unde 12 executivi de la BCR, BancaRomaneasca, Citibank, Eximbank, Piraeus Bank sau Garanti Bankurmeaza sa invete cele mai bune strategii de management in una dincele mai dificile perioade pentru sistemul bancar. "Ne-am adaptatsi modulele programului: in finante, ne-am focusat mai mult pepartea de risc, in marketing, pe partea strategii de promovare sivanzare in perioade dificile, iar in consumer goods ne-am uitat maimult la clienti si la felul in care acestia au fost afectati deproblemele economice", explica Schlegelmilch. Programul de EMBAeste oferit la Bucuresti de aproape trei ani, iar decanul WUExecutive Academy spune ca nu exista diferente intre abilitatilemanagerilor locali fata de liderii austrieci sau europeni.

"Managerii romani cu care am lucrat pana acum sunt caracterizatide o curiozitate intelectuala extrema, muncesc din greu ca sainvete pentru EMBA si in acelasi timp sa lucreze si incearca sa«profite» de profesori cat de mult pot." Scoala de afaceri WUExecutive Academy ofera in Romania cel mai scump program de EMBA,in valoare de 35.000 de euro. Pentru primele doua promotii deabsolventi de pe piata locala, programul a functionat pe baza unuisistem de burse acordate in parteneriat de Erste Bank/BCR siOMV/Petrom, care au sponsorizat in fiecare an 20 din cele 30 delocuri. In acest an, WU Executive Academy a oferit 20 de burse invaloare de 15.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO