Profesii

Start-up-ul tech Pluria, platformă care agregă locuri din care se poate lucra remote, atrage o finanţare de 2 mil. dolari, condusă de fondul Eleven Ventures

Start-up-ul tech Pluria, platformă care agregă locuri...

Autor: Cristina Bellu

03.05.2023, 10:57 1465

Startup-ul tech Pluria, lansat în septembrie 2020 în România şi Spania de către antreprenorul Andrei Creţu, co-fondator al reţelei 7card, şi prezent acum în zece ţări de pe două continente, a anunţat o rundă de investiţie de 2 milioane de dolari condusă de Eleven Ventures, una dintre cele mai importante firme de capital de risc din Europa de Sud-Est.

„Suntem încântaţi să investim în Pluria, startup-ul care rezolvă problema modului de lucru hibrid în companii. Soluţia oferită de acesta răspunde nevoilor pieţei şi va transforma modul în care companiile şi angajaţii abordează munca la distanţă,” spune Valeri Petrov, partener la Eleven Ventures.

În afară de Eleven, Phoenix Venture Fund (SUA), Croton Capital (Germania) şi WIT Angels Club (România) au contribuit de asemenea la rundă, subliniind potenţialul global al start-up-ului fondat în România.

"Vom folosi investiţia pentru a ajuta mai multe afaceri să rezolve dilema muncii hibride - a aduce echipele împreună şi a le oferi un model de lucru flexibil. Estimăm să ajungem la 600 de spaţii de lucru până la finalul anului 2023, din care peste 100 în România”, a comentat Andrei Cretu, CEO şi co-fondator al Pluria.

Platforma a fost deja adoptată de către 150 de lideri din industrie din România, Europa şi America Latină, fiind preferată de companii din industria de IT, banking şi servicii profesionale. Soluţia este concepută pentru a aduce echipele împreună, oferindu-le acces la o reţea de spaţii de lucru atent selectate, cum ar fi hub-uri de coworking, lounge-uri de hoteluri şi cafenele, în care angajaţii pot lucra împreună într-un mediu de lucru care încurajează productivitatea. 

În România, companiile care folosesc Pluria pot rezerva spaţii flexibile în 12 oraşe din ţară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara), accesând birouri individuale, birouri private şi săli de şedinţe în peste 500 de spaţii de lucru din toată reţeaua internaţională.

"Mediul de lucru de astăzi cere o nouă abordare a colaborării şi a productivităţii în echipă", adaugă Gabriela Drăghia, co-fondator şi CRO al Pluria.

Startup-ul de tehnologie intenţionează să extindă adoptarea soluţiei sale în rândul companiilor din Europa de Est şi America Latină, dezvoltând tehnologia pentru a conecta companiile, angajaţii şi furnizorii de spaţii de lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO