Profesii

Oana Botolan Datki, Consulteam: Până în 2020 pachetul de recompensare va fi customizat

Oana Botolan Datki, SEE Managing Partner, Consulteam

Oana Botolan Datki, SEE Managing Partner, Consulteam

Autor: Cristina Bellu

29.03.2016, 16:27 409

Până în 2020 pachetul de recompensare va fi customizat, beneficiile vor fi din ce în ce mai puţin plătite de către companie, vor fi tot mai mulţi freelanceri. Flexibilitatea la job va deveni normalul pentru majoritatea companiilor, a spus  Oana Botolan Datki, SEE Managing Partner, Consulteam, în cadrul ZF HR Conference 2016.

Nu putem să vorbim despre motivare decât după ce rezolvăm problema salariului. Dacă vorbim de un salariu minim pe economie, degeaba angajatorul vine cu un pachet de alte beneficii.

În funcţie de generaţia din care fac parte angajaţii, aceştia vor să valorizeze altceva din pachetul pe care angajatorul îl oferă.

Potrivit statististicilor s-a constatat că fluctuaţia voluntară de personal în Europa este de 5% în cazul poziţiilor de top performer şi de 9% la marea masa a angajaţilor.

În privinţa creşterilor salariale, trendul este ca procentul să fie din ce în ce mai mic de la an la an.

În opinia managerilor, oricât de bine pus la punct ar fi pus sistemul de management al performanţei, întotdeauna este loc de mai bine.

Potrivit unui studiu salarial, in medie, un angajat dintr-o corporaţie din România câştigă pe an în jur de 15.000 dolari pe an, în timp ce în Europa pe aceleaşi companii câştigul este de 61.000 de dolari pe an. E

2015 este primul an în care bonusul încasat de angajaţi a fost la nivelul targetului de performanţă, adică la nivelul promisiunii de bonus.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO