Profesii

Hossu: Noul Cod al muncii este o formă de sclavagism. Singura şansă pentru salariaţi este să iasă în stradă cu pietre

Autor: Mediafax

18.02.2011, 15:05 38

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat vineri cămodificările la Codul Muncii sunt o nouă formă de sclavagism,pentru că patronul poate concedia colectiv oricând şi a doua zi săangajeze alte persoane, informează Mediafax.

Preşedintele "Cartel Alfa", a spus, după întâlnirea cu premierulEmil Boc privind modificările la Codul Muncii, că Guvernul nu apreluat ceea ce partenerii sociali au convenit şi "doreşte odereglementare care să răspundă intereselor unor speculatori", maiales în domeniul IMM.

Hossu a precizat că prin modificările dorite de Guvern la CodulMuncii se ajunge la o relaţie anormală între angajaţi şi angajator,patronul putând concedia colectiv oricând şi în acelaş timp săangajeze a doua zi alte persoane, acest lucru fiind prevăzut expresîn Codul Muncii, ceea ce înseamnă o formă de sclavagism.

"Vom ajunge să fim daţi afară din UE, conceptele respective nuau nimic de-a face cu directivele europene", a precizat Hossu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO