Profesii

Criza de personal de la Timişoara, rezolvată cu deţinuţi

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

04.08.2015, 00:07 231

Aproximativ 400 de deţinuţi din Penitenciarul Timşoara, adică peste 40% din totalul celor din instituţie, lucrează în unităţi de producţie special amenajate în penitenciar sau chiar la fabricile din zonă.

Printre angajatorii care au ca salariaţi deţinuţi ai Penitenciarului Timişoara se numără TRW Automotive (producţie de componente auto), Rilug (confecţii de pantofi) sau AEM (producţie de contoare electrice).

„Colaborarea cu compania TRW Automotive a început în luna octombrie 2013, acum însumând un total de 55 de deţinuţi care lucrează în două ture în fabrica TRW (din exteriorul penitenciarului – n.red.), 83 de deţinuţi care lucrează în două ture în punctul de lucru din interiorul penitenciarului (cusut volane) şi 25 de persoane private de libertate care lucrează la despumat volane într-un punct de lucru la o secţie exterioară a penitenciarului“, a spus ches­torul de penitenciare dr. Ioan Băla, directorul Peni­tenciarului Timişoara.

El a mai precizat că există planuri de realizare a unui schimb III de lucru pentru activitatea de producţie a TRW Automotive, „cererea de mână de lucru fiind foarte mare din partea companiei“.

Cu o rată a şomajului de doar 1,4 %, Timişul este judeţul cu un deficit mare de personal, având în vedere că angajatorii din zonă au început să „importe“ muncitori din alte zone pentru a face faţă comenzilor de la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO