Profesii

Business Magazin. Hobby de CEO, astăzi Adrian Simionescu country manager Estée LauderRomânia: Ceea ce am experimentat ca jucător de fotbal profesionist m-a ajutat în business, oferindu-mi o rezilienţă în faţa provocărilor

Autor: Ioana Mihai-Andrei

19.11.2023, 23:01 68

Fost jucător de fotbal profesionist, Adrian Simionescu activează acum în liga mare din business. El este de părere că experienţele acumulate în viaţa sa de fotbalist îi conferă importante atribute pentru activitatea sa din sfera de business.

Despre evoluţia pieţei de cosmetică selectivă, Adrian Simionescu spune că „un moment importan a fost şi va rămâne perioada pandemiei. Consumatorii au migrat mult spre online, criteriile după care şi-au ales produsele din coşul de cumpărături au suferit şi ele modificări, astfel că s-a produs o schimbare notabilă”. Pe de altă parte, constată că în ultima perioadă, trendul este de reîntoarcere către magazinele offline, unde primează interacţiunea cu specialistul şi serviciile de consiliere personalizate. „Ceea ce se traduce într-o evoluţie pozitivă faţă de anii precedenţi. Echipa Estée Lauder România numară în prezent peste 200 de angajaţi, în toată ţara, fără fluctuaţii notabile, alături de care am reuşit să menţinem un trend pozitiv al cifrei de afaceri cu creşteri anuale”, afirmă Adrian Simionescu, fără a da alte detalii.

Dinamica pieţei din ultimii ani, punctează tot el, „ne-a adus în situaţia de a reloca magazine, de a închide şi/sau redeschide altele noi, reuşind în această perioadă să inaugurăm primul outlet beauty store din Bucureşti. De asemenea, mizăm şi pe expansiunea portofoliului, având în plan pentru viitorul apropiat adăugarea de branduri noi, precum Aveda şi Le Labo”.

1. Ce hobby aveţi şi cât timp îi dedicaţi? Când şi cum a început interesul pentru această zonă?

Fotbalul a fost prima dragoste, în materie de sport. Capitol început prin clasa a IV-a, iniţial a fost o dorinţă ca urmare a faptului că echipa naţională de fotbal a României înregistra performanţe notabile. Pe măsură ce am descoperit acest sport, m-am îndrăgostit iremediabil. Atât de intens încât visam şi respiram fotbal, cu atât mai mult cu cât eram mândru că ajunsesem să practic la nivel profesionist.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO