Prima pagina

Reuters: Daiichi Sankyo intentioneaza sa preia proprietarul Terapia Ranbaxy

11.06.2008, 11:49 18

Grupul farmaceutic japonez Daiichi Sankyo intentioneaza sa preia cea mai mare companie indiana de profil, Ranbaxy Laboratories, prezenta si in Romania prin Terapia Ranbaxy, printr-o tranzactie amiabila cu o valoare estimata intre 3,4 miliarde de dolari si 4,6 miliarde de dolari (2,19 - 2,96 miliarde euro), transmite Reuters.

Actiunile companiei japoneze au crescut cu 5% dupa anuntul initial, in timp ce cotatia titlurilor Ranbaxy a avansat cu 4%.

Pretul oferit de japonezi evalueaza grupul indian la 737 rupii pe actiune, cu 31,4% peste nivelul inregistrat la finele sedintei de marti.

Conform ofertei, Daiichi Sankyo va prelua pachetul de 34,8% detinut de fondatorii Ranbaxy, familia Singh, si va lansa initiative de achizitii din piata de capital.

Oferta de preluare a Ranbaxy urmeaza achizitiei firmei americane de biotehnologie Millennium Pharmaceuticals de catre compania japoneza Takeda Pharmaceutical, intr-o tranzactie de 8 miliarde de dolari, si preluarea MGI Pharma de catre Eisai Co, pentru 3,9 miliarde de dolari.

Ranbaxy Laboratories a preluat, in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 de milioane de dolari, in vederea extinderii activitatilor pe piata europeana. Dupa achizitie, Romania a devenit cea de-a treia piata ca marime, in cadrul grupului indian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO