Prima pagina

Miliardarul Icahn vrea sa inlocuiasca conducerea Yahoo

15.05.2008, 17:16 18

Carl Icahn, al 46-lea miliardar din lume in topul realizat de revista Forbes, a anuntat azi lansarea unei oferte prin care doreste sa schimbe boardul Yahoo, exprimandu-si astfel nemultumirea fata de incheierea discutiilor de preluare avute cu gigantul software Microsoft, informeaza AFP.

Icahn a declarat, intr-o scrisoare deschisa adresata boardului Yahoo ca a achizitionat 59 milioane de actiuni Yahoo si ca a format o echipa de 10 persoane cu care spera sa schimbe conducerea companiei de internet.

"Este de neconceput faptul ca nu ati permis actionarilor sa accepte o oferta cu 72% mai mare decat pretul de inchidere inregistrat de titlurile Yahoo in preziua ofertei initiale venite de la Microsoft, de 19,18 dolari", a reprosat Icahn boardului.

"Eu si multi dintre actionarii companiei consideram ca o combinatie intre Yahoo si Microsoft va forma o companie dinamica si, mai ales, va deveni o forta destul de puternica pentru a lupta cu Google pe piata internetului".

La inceputul lunii, Microsoft a renuntat la negocierile avute cu Yahoo, dupa ce compania de internet nu a acceptat oferta de preluare marita pana la 50 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO