Miliardarul Icahn vrea sa inlocuiasca conducerea Yahoo

Ziarul Financiar 15.05.2008
Carl Icahn, al 46-lea miliardar din lume in topul realizat de revista Forbes, a anuntat azi lansarea unei oferte prin care doreste sa schimbe boardul Yahoo, exprimandu-si astfel nemultumirea fata de incheierea discutiilor de preluare avute cu gigantul software Microsoft, informeaza AFP.

Icahn a declarat, intr-o scrisoare deschisa adresata boardului Yahoo ca a achizitionat 59 milioane de actiuni Yahoo si ca a format o echipa de 10 persoane cu care spera sa schimbe conducerea companiei de internet.

"Este de neconceput faptul ca nu ati permis actionarilor sa accepte o oferta cu 72% mai mare decat pretul de inchidere inregistrat de titlurile Yahoo in preziua ofertei initiale venite de la Microsoft, de 19,18 dolari", a reprosat Icahn boardului.

"Eu si multi dintre actionarii companiei consideram ca o combinatie intre Yahoo si Microsoft va forma o companie dinamica si, mai ales, va deveni o forta destul de puternica pentru a lupta cu Google pe piata internetului".

La inceputul lunii, Microsoft a renuntat la negocierile avute cu Yahoo, dupa ce compania de internet nu a acceptat oferta de preluare marita pana la 50 miliarde de dolari.