Prima pagina

Colliers: Apartamentele din Bucuresti s-au scumpit cu 15% in iunie fata de T2 din 2007

Colliers: Apartamentele din Bucuresti s-au scumpit cu 15% in iunie fata de T2 din 2007
08.07.2008, 16:06 19

Apartamentele din Bucuresti s-au scumpit in luna iunie cu 15% fata de al doilea trimestru al anului trecut, potrivit indicelui Bucharest Real Estate Index (BREI), calculat lunar de divizia de proiecte rezidentiale a Colliers International.
Cu toate acestea, daca anul trecut din luna aprilie pana in iulie se inregistra o crestere de peste 20%, anul acesta trimestrul al doilea aduce o perioada fara cresteri, se arata intr-un comunicat Colliers.
Potrivit aceluiasi indicator, pretul apartamentelor noi si vechi a inregistrat o scadere in luna iunie fata de luna precedenta, insa fluctuatia este foarte redusa.
Astfel, BREI-N (indicele apartamentelor noi) se situeaza la acelasi nivel ca cel inregistrat in luna precedenta, respectiv 1909 Euro/mp, in timp ce BREI-V ( indicele apartamentelor vechi) inregistreaza cea mai mica scadere din acest an, coborand de la valoarea de 1808 in luna mai la 1794 Euro/mp in iunie.
Avand in vedere ca scaderea BREI-V este foarte mica, sub 1%, aceasta poate fi interpretata si ca o stagnare urmand ca luna iulie sa confirme acest lucru sau sa dezvaluie un nou trend, se precizeaza in comunicatul Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO