Colliers: Apartamentele din Bucuresti s-au scumpit cu 15% in iunie fata de T2 din 2007

Ziarul Financiar 08.07.2008
Apartamentele din Bucuresti s-au scumpit in luna iunie cu 15% fata de al doilea trimestru al anului trecut, potrivit indicelui Bucharest Real Estate Index (BREI), calculat lunar de divizia de proiecte rezidentiale a Colliers International.
Cu toate acestea, daca anul trecut din luna aprilie pana in iulie se inregistra o crestere de peste 20%, anul acesta trimestrul al doilea aduce o perioada fara cresteri, se arata intr-un comunicat Colliers.
Potrivit aceluiasi indicator, pretul apartamentelor noi si vechi a inregistrat o scadere in luna iunie fata de luna precedenta, insa fluctuatia este foarte redusa.
Astfel, BREI-N (indicele apartamentelor noi) se situeaza la acelasi nivel ca cel inregistrat in luna precedenta, respectiv 1909 Euro/mp, in timp ce BREI-V ( indicele apartamentelor vechi) inregistreaza cea mai mica scadere din acest an, coborand de la valoarea de 1808 in luna mai la 1794 Euro/mp in iunie.
Avand in vedere ca scaderea BREI-V este foarte mica, sub 1%, aceasta poate fi interpretata si ca o stagnare urmand ca luna iulie sa confirme acest lucru sau sa dezvaluie un nou trend, se precizeaza in comunicatul Colliers.