Premium

Laszlo Diosi, intre fotografie, istorie militara si filme vintage

Laszlo Diosi, intre fotografie, istorie militara si filme vintage
29.04.2010, 15:31 326

Obisnuiam sa mun cesc foarte mult, dar asta nu a facut altcevade cat sa ma aduca la sin dro mul "burnout". Asa ca mi-amreorganizat stilul de lucru, mi-am restabilit principiile dupa caresa creez un echilibru intre viata profesionala si cea personala siacum traiesc dupa aceste principii.

Bineinteles ca volumul de munca este tot mare si totul trebuiefacut pana la deadline, uneori chiar mai repede de atat, asa ca voifi mereu "de serviciu" in regim 24/7/365 - o data sau de doua oripe saptamana calatoresc si in fiecare zi scriu in jur de 100 dee-mailuri. Nici la sfarsit de saptamana nu stau prea mult acasa. Lafiecare al patrulea weekend cala to rim, eu si familia. Ne place sadesco perim locuri vechi si noi, atat in tara, cat si instrainatate. Cand nu plecam din oras, sambata avem o se siune deshopping (mergem dimi neata ca sa evitam aglomeratia), luam pranzulin oras sau acasa cu prietenii, mergem la un film, iesim in parc sijucam multe jocuri.

Nu-mi place deloc sa fac cumpa raturi! Asa ca incerc sa fiu catmai eficient posibil. Recordul meu a fost sa cumpar costum, camasa,cravata si pantofi in 14 minute. Timp in care am si platit. Am insacateva branduri preferate. Pentru cravate merg la Milano laAndrew's, pentru costume la Baumler, pantofi de la Bugatti, camaside la Pierre Cardin. Stiloul meu este Waterman, camera foto -Canon, iar ceasul Omega, editia James Bond. Weekend-ul, pentrumine, incepe vineri seara la ora 21.00. Este ora la care imi aprindun trabuc. Faptul ca sunt un expat a insemnat o schimbare imensapentru familia mea. Sunt multe avantaje cand ai acest statut, eadevarat, dar poti fi si foarte limitat. Noroc ca balanta seinclina spre avantaje. Pentru mine este foarte important sa amfamilia aproape. Cand nu ma joc cu fiii mei, ma relaxez citindcarti vechi din biblioteca sau uitandu-ma la filme vintage.

Imi place si sa ma joc pe computer. Si, bineinteles, sa fumeztrabuc. Cel mai important hobby al meu este fotografia. In afara deasta, gasesc foarte interesante domenii precum istoria, arheologia,mai ales istoria militara cu tot ce presupune aceasta. Si, sprefericirea mea, in ultimele weekend-uri am avut timp sa aprofundezaceste pasiuni. Tot pentru relaxare ascult muzica. Ma consider unfan al tot ceea ce inseamna muzica buna - iar "muzica buna" e unconcept foarte relativ. Am CD-uri cu un melanj ciudat de stiluri,de la folclor la marsuri militare, de la muzica clasica la pop, dela rock la disco. Dintre artistii mei preferati fac parte Verdi,Mozart, Depeche Mode, Art of Noise, OMD, ABBA. Dar ascult si muzicadin Transilvania, muzica greceasca, folk sau chiar latino (salsa).La concerte merg foarte rar. Anul trecut am fost la unul de muzicaclasica. La fiecare sfarsit de saptamana profitam de timp si mergemla o plimbare lunga.

Imi place sa merg pe jos. Dar si sa con duc. De fapt condusul echiar o pasiune. Cand sunt la volan sunt usor defensiv. Si merg cuviteza, dar si cu grija. Pentru mine condusul e ca muzica - toatemasinile sunt ok. Acum am un Volvo S80, dar cand am timp si vreausa ma relaxez, ma sui in Moskvich-ul 2140 din '84.

La teatru nu pot merge atat de des pe cat mi-as dori, din cauzabarierelor lingvistice. Ultima piesa la care am fost (in ianuarie)este "Play in the Castle" de la Ferenc Molnar. Cel mai recent filmvazut a fost "Percy Jackson & The Olympians: The LightningThief". Nu prea mai gasesc timp sa citesc si altceva in afara deRaportul Anual... dar cartea mea preferata ramane "Catch 22" deJoseph Heller. Calatoresc des in interes de serviciu, dar pentruvacanta sau pentru un "weekend getaway" prefer Italia sau Grecia,sunt locurile mele favorite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO