Laszlo Diosi, intre fotografie, istorie militara si filme vintage

Autor: Negoita Anca Maria 29.04.2010

Laszlo Diosi este Chairman of the Management Board si CEO al OTP Bank Romania 24/7/365. Asa ca atunci cand vine weekend-ul incearca sa fie foarte eficient. Numai asa se poate ocupa de toate pasiunile sale.



Obisnuiam sa mun cesc foarte mult, dar asta nu a facut altceva de cat sa ma aduca la sin dro mul "burnout". Asa ca mi-am reorganizat stilul de lucru, mi-am restabilit principiile dupa care sa creez un echilibru intre viata profesionala si cea personala si acum traiesc dupa aceste principii.

Bineinteles ca volumul de munca este tot mare si totul trebuie facut pana la deadline, uneori chiar mai repede de atat, asa ca voi fi mereu "de serviciu" in regim 24/7/365 - o data sau de doua ori pe saptamana calatoresc si in fiecare zi scriu in jur de 100 de e-mailuri. Nici la sfarsit de saptamana nu stau prea mult acasa. La fiecare al patrulea weekend cala to rim, eu si familia. Ne place sa desco perim locuri vechi si noi, atat in tara, cat si in strainatate. Cand nu plecam din oras, sambata avem o se siune de shopping (mergem dimi neata ca sa evitam aglomeratia), luam pranzul in oras sau acasa cu prietenii, mergem la un film, iesim in parc si jucam multe jocuri.

Nu-mi place deloc sa fac cumpa raturi! Asa ca incerc sa fiu cat mai eficient posibil. Recordul meu a fost sa cumpar costum, camasa, cravata si pantofi in 14 minute. Timp in care am si platit. Am insa cateva branduri preferate. Pentru cravate merg la Milano la Andrew's, pentru costume la Baumler, pantofi de la Bugatti, camasi de la Pierre Cardin. Stiloul meu este Waterman, camera foto - Canon, iar ceasul Omega, editia James Bond. Weekend-ul, pentru mine, incepe vineri seara la ora 21.00. Este ora la care imi aprind un trabuc. Faptul ca sunt un expat a insemnat o schimbare imensa pentru familia mea. Sunt multe avantaje cand ai acest statut, e adevarat, dar poti fi si foarte limitat. Noroc ca balanta se inclina spre avantaje. Pentru mine este foarte important sa am familia aproape. Cand nu ma joc cu fiii mei, ma relaxez citind carti vechi din biblioteca sau uitandu-ma la filme vintage.

Imi place si sa ma joc pe computer. Si, bineinteles, sa fumez trabuc. Cel mai important hobby al meu este fotografia. In afara de asta, gasesc foarte interesante domenii precum istoria, arheologia, mai ales istoria militara cu tot ce presupune aceasta. Si, spre fericirea mea, in ultimele weekend-uri am avut timp sa aprofundez aceste pasiuni. Tot pentru relaxare ascult muzica. Ma consider un fan al tot ceea ce inseamna muzica buna - iar "muzica buna" e un concept foarte relativ. Am CD-uri cu un melanj ciudat de stiluri, de la folclor la marsuri militare, de la muzica clasica la pop, de la rock la disco. Dintre artistii mei preferati fac parte Verdi, Mozart, Depeche Mode, Art of Noise, OMD, ABBA. Dar ascult si muzica din Transilvania, muzica greceasca, folk sau chiar latino (salsa). La concerte merg foarte rar. Anul trecut am fost la unul de muzica clasica. La fiecare sfarsit de saptamana profitam de timp si mergem la o plimbare lunga.

Imi place sa merg pe jos. Dar si sa con duc. De fapt condusul e chiar o pasiune. Cand sunt la volan sunt usor defensiv. Si merg cu viteza, dar si cu grija. Pentru mine condusul e ca muzica - toate masinile sunt ok. Acum am un Volvo S80, dar cand am timp si vreau sa ma relaxez, ma sui in Moskvich-ul 2140 din '84.

La teatru nu pot merge atat de des pe cat mi-as dori, din cauza barierelor lingvistice. Ultima piesa la care am fost (in ianuarie) este "Play in the Castle" de la Ferenc Molnar. Cel mai recent film vazut a fost "Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief". Nu prea mai gasesc timp sa citesc si altceva in afara de Raportul Anual... dar cartea mea preferata ramane "Catch 22" de Joseph Heller. Calatoresc des in interes de serviciu, dar pentru vacanta sau pentru un "weekend getaway" prefer Italia sau Grecia, sunt locurile mele favorite.