Politică

PSD pierde doi fosti colaboratori de baza: Ovidiu Musetescu si Radu Timofte au murit

19.10.2009, 23:20 491

Ovidiu Musetescu, fost sef al APAPS in timpul guvernariiNastase, si Radu Timofte, fost sef al SRI intre 2001 si 2006,politicieni apropiati ai PSD, au murit la inceputul acesteisaptamani.

Cei doi au fost "piese grele" in timpul guvernarii PSD, dar auavut mandate controversate. Ovidiu Musetescu (54 de ani), care amurit duminica in urma unui cancer pulmonar cu multiple metastaze,se afla in vizorul procurorilor anticoruptie pentru privatizareaAlro Slatina si Alprom SA.

Faptul ca era in faza terminala a bolii a fost unul din motivelepentru care au fost intarziate procedurile pentru punerea subacuzare a lui Ovidiu Musetescu, invinuit ca in calitate de ministrual Autoritatii pentru Privatizare si AdministrareaParticipatiunilor Statului (APAPS), in perioada 2001-2003, ar fidiminuat valoarea comerciala reala a bunurilor apartinandoperatorilor economici la care statul este actionar, comisa incazul actiunii de privatizare a SC Alro SA Slatina si SC Alprom SA,sustin surse oficiale.

Radu Timofte, fostul director al SRI, a murit ieri dimineata lavarsta de 60 de ani, ca urmare a unei leucemii. Timofte a fost unapropiat al fostului sef al statului Ion Iliescu. El a fost din1990 membru al CFSN si CPUN Roman, Neamt, iar in perioada 1990 -2000 a fost senator PDSR.

El a fost director al Serviciului Roman de Informatii, inperioada 2001-2006. El a demisionat din cauza situatiei create inurma eliberarii lui Omar Hayssam.

Timofte fusese trimis in judecata de procurorii DNA, in 29iunie, alaturi de alti patru fosti si actuali angajati aiServiciului, sub acuzatiile de fals si abuz in serviciu in legaturacu achizitionarea locuintei de serviciu.

Fostul sef al SRI era acuzat de procurorii anticoruptie ca acerut un apartament cu sase camere, dependinte si terasa, inBucuresti, desi locuia doar cu sotia si avea un imobil in orasulRoman, iar cei trei copii detineau fiecare apartamente inCapitala.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, fost sef alstatului, a declarat ieri ca Radu Timofte a fost un om "decent,pertinent, la locul lui", adaugand: "Uite ca boala a fostnecrutatoare". Fostul premier, presedintele CN al PSD, AdrianNastase, si-a manifestat parerea de rau fata de moartea fostuluidirector SRI si coleg de partid, Radu Timofte, el precizand caacesta suferea de multa vreme de leucemie.

"Imi pare tare rau. Radu Timofte, din cate stiu, suferea demulta vreme de leucemie. Imi pare rau pentru oricare dintre colegiicare, iata, se sting asa, unul dupa altul: ieri Ovidiu Musetescu,azi Radu Timofte", a spus Nastase. "A trecut prin multe. A avut sibucurii, a avut si suparari. De morti numai de bine. Sa ne aducemaminte de lucrurile bune pe care le-a facut. Sa ne rugam sa aibafamilia lui cat mai putina suferinta si sa treaca cu bine prinincercarea asta", a adaugat Nastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO