PSD pierde doi fosti colaboratori de baza: Ovidiu Musetescu si Radu Timofte au murit

Autor: Doina Anghel 19.10.2009

Ovidiu Musetescu, fost sef al APAPS in timpul guvernarii Nastase, si Radu Timofte, fost sef al SRI intre 2001 si 2006, politicieni apropiati ai PSD, au murit la inceputul acestei saptamani.

Cei doi au fost "piese grele" in timpul guvernarii PSD, dar au avut mandate controversate. Ovidiu Musetescu (54 de ani), care a murit duminica in urma unui cancer pulmonar cu multiple metastaze, se afla in vizorul procurorilor anticoruptie pentru privatizarea Alro Slatina si Alprom SA.

Faptul ca era in faza terminala a bolii a fost unul din motivele pentru care au fost intarziate procedurile pentru punerea sub acuzare a lui Ovidiu Musetescu, invinuit ca in calitate de ministru al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS), in perioada 2001-2003, ar fi diminuat valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul este actionar, comisa in cazul actiunii de privatizare a SC Alro SA Slatina si SC Alprom SA, sustin surse oficiale.

Radu Timofte, fostul director al SRI, a murit ieri dimineata la varsta de 60 de ani, ca urmare a unei leucemii. Timofte a fost un apropiat al fostului sef al statului Ion Iliescu. El a fost din 1990 membru al CFSN si CPUN Roman, Neamt, iar in perioada 1990 - 2000 a fost senator PDSR.

El a fost director al Serviciului Roman de Informatii, in perioada 2001-2006. El a demisionat din cauza situatiei create in urma eliberarii lui Omar Hayssam.

Timofte fusese trimis in judecata de procurorii DNA, in 29 iunie, alaturi de alti patru fosti si actuali angajati ai Serviciului, sub acuzatiile de fals si abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea locuintei de serviciu.

Fostul sef al SRI era acuzat de procurorii anticoruptie ca a cerut un apartament cu sase camere, dependinte si terasa, in Bucuresti, desi locuia doar cu sotia si avea un imobil in orasul Roman, iar cei trei copii detineau fiecare apartamente in Capitala.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, fost sef al statului, a declarat ieri ca Radu Timofte a fost un om "decent, pertinent, la locul lui", adaugand: "Uite ca boala a fost necrutatoare". Fostul premier, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, si-a manifestat parerea de rau fata de moartea fostului director SRI si coleg de partid, Radu Timofte, el precizand ca acesta suferea de multa vreme de leucemie.

"Imi pare tare rau. Radu Timofte, din cate stiu, suferea de multa vreme de leucemie. Imi pare rau pentru oricare dintre colegii care, iata, se sting asa, unul dupa altul: ieri Ovidiu Musetescu, azi Radu Timofte", a spus Nastase. "A trecut prin multe. A avut si bucurii, a avut si suparari. De morti numai de bine. Sa ne aducem aminte de lucrurile bune pe care le-a facut. Sa ne rugam sa aiba familia lui cat mai putina suferinta si sa treaca cu bine prin incercarea asta", a adaugat Nastase.