Politică

Premierul Emil Boc: Suntem în grafic pentru o creştere economică de 1,5%

Autor: Claudia Medrega

07.08.2011, 19:34 88

Premierul Emil Boc consideră că "suntem în grafic" pentru aînregistra o creştere economică de 1,5% în 2011 şi aminteşte cătrimestrul al treilea este decisiv având "cea mai mare pondere înPIB".

El a justificat, într-o videoconferinţă cu prefecţii, orientarearectificării bugetare spre susţinerea investiţiilor, a locurilor demuncă, ce pot să aducă această creştere economică.

"Suntem în grafic pentru ceea ce înseamnă creşterea economică de1,5% pentru 2011. Dar, atenţie, este decisiv trimestrul III, iulie,august, septembrie. Acest trimestru are cea mai mare pondere în PIBşi ne dă, practic, cea mai consistentă componentă a creşteriieconomice din acest an. De aceea, rectificarea de buget a fostorientată spre susţinerea investiţiilor, spre susţinerea locurilorde muncă care pot să ne aducă această creştere economică desprecare am vorbit", a declarat premierul.

În primul trimestru din 2011 s-a înregistrat o creştereeconomică de 0,7% faţă de ultimele trei luni de anul trecut, dupăun uşor avans de doar 0,1% în T 4 2010.

Majoritatea analiştilor anticipează o încetinire a ritmului decreştere a economiei în al doilea trimestru, la 0,3-0,4%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO