Premierul Emil Boc: Suntem în grafic pentru o creştere economică de 1,5%

Autor: Claudia Medrega 07.08.2011

Premierul Emil Boc consideră că "suntem în grafic" pentru a înregistra o creştere economică de 1,5% în 2011 şi aminteşte că trimestrul al treilea este decisiv având "cea mai mare pondere în PIB".

El a justificat, într-o videoconferinţă cu prefecţii, orientarea rectificării bugetare spre susţinerea investiţiilor, a locurilor de muncă, ce pot să aducă această creştere economică.

"Suntem în grafic pentru ceea ce înseamnă creşterea economică de 1,5% pentru 2011. Dar, atenţie, este decisiv trimestrul III, iulie, august, septembrie. Acest trimestru are cea mai mare pondere în PIB şi ne dă, practic, cea mai consistentă componentă a creşterii economice din acest an. De aceea, rectificarea de buget a fost orientată spre susţinerea investiţiilor, spre susţinerea locurilor de muncă care pot să ne aducă această creştere economică despre care am vorbit", a declarat premierul.

În primul trimestru din 2011 s-a înregistrat o creştere economică de 0,7% faţă de ultimele trei luni de anul trecut, după un uşor avans de doar 0,1% în T 4 2010.

Majoritatea analiştilor anticipează o încetinire a ritmului de creştere a economiei în al doilea trimestru, la 0,3-0,4%.