Politică externă

Cu cine a sărbătorit Vladimir Putin realegerea în funcţia de preşedinte

Alături de cine a sărbătorit Vladimir Putin realegerea în funcţia de preşedinte

Vladimir Putin, nou alesul preşedinte al Rusiei, Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al Italiei şi Dmirty Medvedev, actualul preşedinte al Rusiei

Autor: Alexandru Stefan Matei

09.03.2012, 13:09 4014

Clima pare să fi fost rece, dar atmosfera au fost cu siguranţă călduroasă atunci când fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru câştigarea unui nou mandat de preşedinte, scrie Business Insider.

Cei doi, cunoscuţi a fi aliaţi apropiaţi, s-au întâlnit în staţiunea de ski Krasnaya Polyvana miercuri noapte, alături de ei fiind şi actualul preşedinte rus Dmitry Medvedev.

Deşi a câştigat alegerile în urmă cu numai câteva zile, Putin nu a pierdut timpul şi a reluat legătura cu unul dintre veteranii politicii europene. Întâlnirea l-a mai deconectat pe Berlusconi de situaţia tensionată de acasă, unde este împovărat de o serie de procese pentru relaţii sexuale cu o prostituată minoră, abuz de putere, evaziune fiscală şi pentru încălcarea secretelor oficiale.

Celor doi li s-a alăturat şi actualul preşedinte Dmitry Medvedev la o cafenea din oraşul Soci, care va găzdui Olimpiada de Iarnă din 2014.

Berlusconi este în relaţii bune cu Putin de câţiva ani buni şi a jucat rolul de gazdă în 2008, atunci când fostul şi viitorul preşedinte al Rusiei a fost invitat la vila din Sardinia a politicianului italian în 2008.

Berlusconi, 75 de ani, şi-a dat demisia în noiembrie ca urmare a nevoii de schimbare la nivelul clasei politice italiene, care amâna introducerea de reforme importante pentru economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO