Cu cine a sărbătorit Vladimir Putin realegerea în funcţia de preşedinte

Autor: Alexandru Stefan Matei 09.03.2012

Clima pare să fi fost rece, dar atmosfera au fost cu siguranţă călduroasă atunci când fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru câştigarea unui nou mandat de preşedinte, scrie Business Insider.

Cei doi, cunoscuţi a fi aliaţi apropiaţi, s-au întâlnit în staţiunea de ski Krasnaya Polyvana miercuri noapte, alături de ei fiind şi actualul preşedinte rus Dmitry Medvedev.

Deşi a câştigat alegerile în urmă cu numai câteva zile, Putin nu a pierdut timpul şi a reluat legătura cu unul dintre veteranii politicii europene. Întâlnirea l-a mai deconectat pe Berlusconi de situaţia tensionată de acasă, unde este împovărat de o serie de procese pentru relaţii sexuale cu o prostituată minoră, abuz de putere, evaziune fiscală şi pentru încălcarea secretelor oficiale.

Celor doi li s-a alăturat şi actualul preşedinte Dmitry Medvedev la o cafenea din oraşul Soci, care va găzdui Olimpiada de Iarnă din 2014.

Berlusconi este în relaţii bune cu Putin de câţiva ani buni şi a jucat rolul de gazdă în 2008, atunci când fostul şi viitorul preşedinte al Rusiei a fost invitat la vila din Sardinia a politicianului italian în 2008.

Berlusconi, 75 de ani, şi-a dat demisia în noiembrie ca urmare a nevoii de schimbare la nivelul clasei politice italiene, care amâna introducerea de reforme importante pentru economie.