Politică

Oprescu: Trebuie asigurată continuarea proiectului de conectare a Splaiului Independenţei la A1

Oprescu: Trebuie asigurată continuarea proiectului de conectare a Splaiului Independenţei la A1

Autor: Mediafax

02.04.2011, 16:30 35

Primarul general Sorin Oprescu a verificat, sâmbătă, stadiullucrărilor investiţiei care presupune conectarea SplaiuluiIndependenţei cu autostrada A1, el apreciind că trebuie asiguratăcontinuarea proiectului pentru ca acesta să fie terminat în timputil, respectiv în iunie 2012.

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat, sâmbătă, stadiullucrărilor la obiectivul de investiţii "Penetraţie şi racordSplaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti",informează municipalitatea.

"În acest moment există certitudinea că avem pe ce să sprijinimpodul, fiind terminată execuţia coloanelor forate şi realizatradierul de la pilonul central. Rămâne să asigurăm continuareainvestiţiei, pentru a putea fi terminată în timp util, în iunie2012", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a adăugat că lucrările se vor concentra pe"zona de expropiere de la coborârea podului", aspectul cel maiimportant fiind asigurarea acestui culoar de exproprieri.

Lucrarea constă în realizarea unui sistem rutier de tip "drumexpres", care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1,devenind astfel o alternativă importantă la Bulevardul Iuliu Maniu,care preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care seadaugă şi traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerareaurbană din zonă.

Această lucrare va fluidiza traficul pe această arteră, scăzândastfel timpul de deplasare, şi face posibilă realizarea de benziproprii pentru mijloacele de transport în comun. Citiţi mai multdespre conectarea Splaiului Independenţei laA1 pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO